Olika behandlingar

Sukhothai Massage

Kristianstad

Olika behandlingar


Traditionell Thaimassage

är en "torr" massage, dvs man använder inte, eller endast sparsamt med, olja.

Detta är en kraftfull massage som ibland kan göra ganska ont. Detta är dock snabbt övergående, och man mår väldigt bra efteråt.

Thaimassage bygger på en mångtusenårig tradition där man använder sig av stretchning, tryck längs så kallade energilinjer samt inslag av akupressur för att mjuka upp muskler och senor. Influenserna kommer både från Kina och Indien. Massören använder inte bara sina händer utan hela kroppen, till exempel underarmar, armbågar, knän och fötter. Man behöver inte vara särskilt stark som thaimassör, eftersom den egna kroppsvikten utnyttjas maximalt. Många grepp och ställningar inom thaimassage påminner om yogapositioner.

Man skall vara medveten om att det kan vara smärtsamt med massage i vissa områden, men att det går fort över. Dagen efter kan man känna något som liknar träningsvärk, men det går också över fort, och vid regelbunden massage försvinner dessa förnimmelser.


Oljemassage

Thailändsk oljemassage har många likheter med Thaimassagen men är mycket mjukare och fokuserar mer på muskelknådning.

många olika oljor kan användas, inklusive kokosnötsolja, mandelolja, sesamolja, pekanolja, olivolja, sojaolja, och senapsolja.

aromaterapioljor som neroliolja, furuolja och andra eteriska oljor kan även blandas in i andra basoljor.

Olika kombinationer av oljor och tillsatser av örtextrakt gör att massören kan välja den önskade effekten av oljemassagen. Blandningarna är urgamla familjerecept som förfinats under årens gång.


Örtmassage

Massage med varma örtknyten som innehåller Thailändska örter  t.ex. citrongräs, ingefära och limeblad. Thailändska örter är kända för att ge lindring vid olika åkommor  t.ex. svullnader, inflammationer,  reumatism. och ischias. Bindväven mjukas också upp ordentligt vid denna typ av massage.


Behandlingen börjar med oljemassage också den innehållande Thailändska örter. Denna olja är baserad på oliv- och mandelolja. Därefter pressas  ångade/upphettade örtknyten mot dina muskler, leder och din bindväv. Hudens porer öppnar sej vilket ger en god verkan på djupet.


Detta är en uråldrig thailändsk örtmassage i modern form. En varm mjukgörande massage som behandlar ömma muskler och stela leder. Aromaupplevelsen från örterna gör dig underbart avslappnad. Kombineras med fördel med annan behandling.


Fotmassage

behandlar fötterna och benen upp till knäet.

Fotmassage förbättrar blodcirkulationen - förbättrad blodcirkulation underlättar näringsintag och avlägsnande av slaggprodukter.


Vid den fysiska stimuleringen av fötterna sänds för kroppen positiva impulser till hjärnan. Därigenom startas processer i kroppen som kan leda till självläkning.


Det endokrina systemet regleras, t.ex. balanseras blodtryck, blodsocker, sköldkörtelsfunktion osv.


Genom att massera zoner som är kopplade till t.ex. mjälte, mandlar i övre delen av kroppen eller t.ex. ljumske och lymfkörtlar i den undre delen av kroppen, stärks kroppens immunförsvar och därigenom blir kroppen motståndskraftigare mot sjukdom.


Inte minst har fotmassage en avslappnande effekt, man känner lugn och värme. Stress och oro minskar.Ryggmassage

fokuserar på ryggens senor och muskler. Oljemassage.
Axlar och nacke


Väldigt bra för den med stillasittande jobb.

Örtmassage hjälper till att mjuka upp om så behövs.
Ben

Behandlar hela benen, kan vara ganska smärtsamt de första gångerna, men det går fort över. Räkna med flera behandlingar om du har ont i benen.

Oljemassage. Örtmassage är ett utmärkt kompliment vid behandling av ben.
Armar och händer


Mjukar upp muskler och senor, oljemassage ofta i kombination med örtmassage.

©  2013 - 2016  -  Sukhothai Massage  Tredalagatan 17   KRISTIANSTAD  0720-316569